Projecten
Nieuwsbrief Aanmelden Afmelden?

Avision Login

zondag 25 augustus 2019
Nederlands (Nederland)
Oplossingen in beeld

vrijdag 30 november 2012

Kunstwerken beheer

Met IoT verbetert u de prestaties van het asset en de onderhoudsorganisatie

Wat is de aanleiding om M2M toe te passen?

Onderhoud aan uiteenlopende kunstwerken krijgt een alsmaar prominentere rol in een vroeg stadium van de opdracht verstrekking. Met efficiënt onderhoud en bedrijfszekerheid worden kosten bespaard. IoT maakt het mogelijk het kunst werk op afstand te monitoren en soms ook te sturen. De door het monitoren verkregen data wordt tevens gebruikt als input voor Asset Management.

Wie zijn onze partners?

Avic faciliteert meerdere partijen in deze branche van IoT oplossingen, waaronder EPMC Europe en Imtech Traffic & Infra. Deze organisaties hebben de kennis van het onderhouden van sluizen, bruggen, tunnels en gemalen maar beschikken niet over een standaard set aan producten om het beheer op afstand te realiseren.


Welke producten vormen de complete oplossing?

EPMC Europe heeft onlangs de Kollenbrug in Woerdense Verlaat vervangen en naast de bouw ook het onderhoud voor een periode van 10 jaar op zich genomen. Om de opdrachtgever de maximale beschikbaarheid te garanderen monitort EPMC de besturing van de brug op afstand met behulp van:


 1. Hardware
  De LegioBox ontsluit data uit de Pilz brugbesturing via ModBus TCP interface, er worden ±200 parameters continu bewaakt.

 2. GPRS connectiviteit
  Via een IoT SIM wordt de Internet connectiviteit met de brug tot stand gebracht. Deze SIM is voorzien van een vast IP adres en communiceert via een beveiligde tunnelverbinding met de database.

 3. Beheersoftware
  Avision vormt de beheersoftware. Met de standaard functionaliteit is een dashboard ontworpen waarin parameters worden gevisualiseerd, alarmen gedistribueerd en rapportages gegenereerd.

 4. Online beschikbaar
  Avision is een online web portaal en voor diverse stakeholders toegankelijk via een persoonlijk gebruikers account met bijbehorende rollen/rechten.

Hoe ontstaat de toegevoegde waarde?

De LegioBox® fungeert als een slim filter op alle signalen die de besturing afgeeft. Het is de proces kennis van EPMC die is verwerkt in dit filter. Hierdoor leiden niet rücksichtslos alle signalen tot een alarm, maar enkel samengestelde signalen. EPMC verhoogt de beschikbaarheid van de brug en kan  adequaat ingrijpen wanneer verstoringen dreigen op te treden of gesignaleerd worden.

 

Print

Please login or register to post comments.

Oplossingen
Privacybeleid | Gebruiksovereenkomst | Copyright 2002 - 2018 | Avic B.V.
facebook facebook facebook
mail info@avic.nl
mail +31 (0) 418674700
mail +31 (0) 418674111