Projecten
Nieuwsbrief Aanmelden Afmelden?

Avision Login

zondag 25 augustus 2019
Nederlands (Nederland)
Oplossingen in beeld

vrijdag 30 november 2012

Milieu- & geluidsmonitoring

Het autonome geluidsmonitoring systeem van Aurolex zijn de oren op uw project

Wat is de aanleiding om IoT toe te passen?

Milieuverontreiniging of –vervuiling ontstaat door menselijke activiteiten. We onderscheiden diverse soorten vervuiling zoals chemische verbindingen geluid, licht en straling. Mobiele (standalone) meetstations worden steeds meer voorzien van IoT waardoor de real-time data toegankelijk is via Internet.


Wie is onze partner?

ABC International Trade BV is onze partner in het vakgebied geluid. Zij levert onder andere meetapparatuur voor geluid en trillingen. In samenwerking met Avic is een geluidsmonitoring systeem ontwikkelt.


Welke producten vormen de complete oplossing?

De complete oplossing bestaat uit:

 1. Hardware
  Voor dit product is de LegioBox® C3 ingezet. Het proprietary protocol van de geluidsmeter is geïmplementeerd in de embedded software van de LegioBox C3 om data te kunnen ontsluiten uit zeven sensoren. Hiermee worden de parameters geluid, lichtintensiteit, luchtvochtigheid, CO2, windrichting, windsnelheid en temperatuur inzichtelijk gemaakt.

 2. GPRS connectiviteit
  Avic verzorgt de GPRS connectiviteit met haar IoT SIM.

 3. Beheer en visualisatie
  In Avision komt alle data bijeen, er wordt gevalideerd, opgeslagen, gevisualiseerd, gerapporteerd en gedistribueerd vanuit de standaard module functionaliteit.

 4. Applicatie online
  In dergelijk projecten zijn vaak meerdere stakeholders betrokken. Zij kunnen allemaal vanuit een eigen hoedanigheid inloggen op het web portaal en informatie raadplegen.

Hoe ontstaat de toegevoegde waarde?

Het hoge plug & play gehalte, de autonomie van de meetopstelling, de online data presentatie in Avision die door uiteenlopende stakeholders geraadpleegd kan worden en het gemak waarmee alle data gedeeld kan worden met andere (specialistische) software maken deze oplossing erg eenvoudig en flexibel in het gebruik.

Print

Please login or register to post comments.

Oplossingen
Privacybeleid | Gebruiksovereenkomst | Copyright 2002 - 2018 | Avic B.V.
facebook facebook facebook
mail info@avic.nl
mail +31 (0) 418674700
mail +31 (0) 418674111