Projecten
Nieuwsbrief Aanmelden Afmelden?

Avision Login

zondag 25 augustus 2019
Nederlands (Nederland)
Oplossingen in beeld

maandag 12 november 2012

Dijk monitoring

IoT verschaft u inzicht in de status en stabiliteit van uw waterkeringen

Wat is de aanleiding om IoT toe te passen?

Dijkmonitoring is een kansrijke toepassing voor dijkbeheer. Innovatieve IoT technieken geven inzicht in het gedrag van dijken onder bepaalde omstandigheden. Deze informatie wordt gebruikt bij het oplossen van vraagstukken ten aanzien van beheer & onderhoud, toetsing, versterking en alarmering.


Wie is onze partner?

Diverse geotechnisch georiënteerde bedrijven in Nederland zoals Fugro, Inpijn-Blokpoel, MOS Grondmechanica en Alert Solutions maken gebruik van de IoT producten van Avic in, met name, versterkingsprojecten.


Welke producten vormen de complete oplossing?

 1. Hardware 
  In deze toepassing wordt veelal de batterij gevoede LegioBox C1 ingezet, af en toe worden ook de C3 (met draadloze modulen) of de C2 op zonne-energie toegepast. Op de LegioBoxen worden de weggedrukte waterspanningssensoren aangesloten.

 2. GPRS connectiviteit 
  De LegioBoxen worden voorzien van een onze IoT SIM kaarten. Omdat de GSM veldsterkte soms te zwak is in afgelegen gebieden gebruiken wij SIM kaarten die kunnen roamen binnen Nederland. Er wordt verbinding gemaakt met de telecom provider met de beste veldsterkte.

 3. Beheer software 
  Omdat de verkregen data in deze versterking toepassing vaak wordt gebruikt als input voor specialistische modelleringssoftware heeft Avision een andere rol. Vanuit Avision verzorgt de data-beheerder de configuratie van de LegioBox op afstand, de sensor controle/instellingen en de data distributie naar andere (software) systemen.

 4. Online software 
  Avision is een web-applicatie waarin de monteur direct kan waarnemen of de installatie en/of wijzigen in het veld zijn geslaagd. Zo nodig stelt hij direct zijn configuratie bij.

Hoe ontstaat de toegevoegde waarde?

De veelzijdigheid van de LegioBox en de betrouwbare Internet connectiviteit via GPRS in combinatie met de configuratiemogelijkheden op afstand  en de eenvoud waarmee Avision data importeert (diver data of handmetingen) of exporteert (Lizard Fews) zorgt voor veel enthousiasme bij onze partners.


Print

Please login or register to post comments.

Oplossingen
Privacybeleid | Gebruiksovereenkomst | Copyright 2002 - 2018 | Avic B.V.
facebook facebook facebook
mail info@avic.nl
mail +31 (0) 418674700
mail +31 (0) 418674111