Projecten
Nieuwsbrief Aanmelden Afmelden?

Avision Login

zondag 25 augustus 2019
Nederlands (Nederland)
Oplossingen in beeld

dinsdag 11 september 2012

Distributienet beheer

De performance van uw distributie netwerk real-time inzichtelijk

Wat is de aanleiding om IoT toe te passen?

Het onderhouden en beheren  transportnetwerken (gas, elektriciteit en warmte) is de primaire taak van een netbeheerder. We onderscheiden landelijke en regionale transportnetwerken en beheerders. Om een optimale performance van het net te garanderen, met name op piek momenten, is het noodzakelijk het afname gedrag real-time in inzichtelijk te maken. Low-power IoT oplossing zijn hiervoor bij uitstek geschikt.  


Wie zijn onze partners?

Rendo Netwerken NV is de regionale netbeheerder van gas en elektriciteit in de provincie Drenthe. Zij maken gebruik van IoT oplossingen van Avic. Drinkwaterbedrijven Waterleiding Maatschappij Drenthe en de De Watergroep (Belgie) passen een dergelijke oplossing toe voor het beheren van het waterleidingnet.


Welke producten vormen de complete oplossing?

 1. Hardware
  Bij Rendo is een LegioBox C3 ingebouwd in een glasvezelversterkte polyester behuizing met een zonnepaneel. De druk-, flow- en temperatuursensoren zijn op de LegioBox aangesloten via een ATEX barrier.

 2. GPRS connectiviteit 
  De LegioBoxen zijn voorzien van Avic IoT SIM kaarten. Hiermee wordt de data via een beveiligde tunnelverbinding over het Internet getransporteerd naar Avision.

 3. Beheer en visualisatie 
  In Avision worden de diverse parameters gevisualiseerd in, de door Rendo zelf ontwikkelde, dashboards. Met de name de geavanceerde alarmering mogelijkheden ontlast hen bij het automatisch inschakelen van de juiste monteur bij de juiste verstoring.

 4. Applicatie online 
  Het online web portaal is uitstekend geschikt voor de grote diversiteit aan gebruikers die altijd en overal inloggen via Internet, zonder dat de eigen IT infrastructuur hiervoor geschikt gemaakt hoeft te worden.

Hoe ontstaat de toegevoegde waarde?

Vooral de nauwe integratie tussen de LegioBox en Avision bewijst in deze applicatie zijn waarde. Door de automatische bewaking op communicatie intervallen, batterijspanningen, meetwaarden en GSM veldsterktes is de gebruiker altijd verzekerd van valide informatie


Print

Please login or register to post comments.

Oplossingen
Privacybeleid | Gebruiksovereenkomst | Copyright 2002 - 2018 | Avic B.V.
facebook facebook facebook
mail info@avic.nl
mail +31 (0) 418674700
mail +31 (0) 418674111