Projecten
Nieuwsbrief Aanmelden Afmelden?

Avision Login

zondag 25 augustus 2019
Nederlands (Nederland)
Oplossingen in beeld

vrijdag 31 augustus 2012

HACCP Online

Integraal keten beheer door automatische temperatuurregistratie

Wat is de aanleiding om IoT toe te passen?

De hygiënerichtlijn bepaalt dat alle levensmiddelenbedrijven moeten werken volgens HACCP. Gebruikers van het HACCP programma zijn de bedrijven die eet- en/of drinkwaren bereiden, verwerken, behandelen, verpakken, vervoeren, distribueren of verhandelen. Met name de temperatuurregistratie in de belangrijke zones kan met behulp van IoT geautomatiseerd worden.

 

Wie zijn onze partners?

De diversiteit aan bedrijven die de HACCP werkwijze hanteert zie je terug in de partners van Avic. Twee voorbeelden zijn:

Coolsultancy een advies- en projectorganisatie in de koudetechniek exploiteert de Coolcontroller®, het meetsysteem dat informatie verschaft over de optimale balans tussen energieverbruiken en producttemperaturen. 

JBM Koeriers, een koeriersbedrijf dat koelvervoer verzorgt voor onder andere de levensmiddelen industrie. Zij zetten ons meetsysteem in voor de temperatuurregistratie van de speciale koelunits waarin uw producten vervoert worden.


Welke producten vormen de complete oplossing?

 1. Hardware
  Bij de Coolcontroller® wordt gebruik gemaakt van de LegioBox C3 in combinatie met Wireless Modules. Draadloos en real-time worden de  temperaturen koel- en vriesmeubelen gemonitord via PT1000 sensoren. De meetwaarden zijn zeer nauwkeurig en dit type sensor kent nagenoeg geen verloop.

 2. Connectiviteit
  Deze LegioBoxen C3 zijn voorzien van een ethernet controller en GPRS modem. Hierdoor is de Internet connectiviteit (voor de data-overdracht naar Avision) geborgd, wanneer het lokale netwerk wegvalt neemt de GPRS modem het over.

 3. Beheer en visualisatie
  In Avision worden de absolute meetwaarden opgeslagen. Via een gepatenteerd meetprincipe worden productkerntemperaturen berekend met behulp van de  Analysis & Diagnostic module in Avision. Automatisch worden maandelijkse management rapportages genereerd en gedistribueerd.

 4. Applicatie online
  Het online web portaal is uitstekend geschikt voor de grote diversiteit aan gebruikers die altijd en overal inloggen via Internet.

Hoe ontstaat de toegevoegde waarde?

Het onafhankelijke karakter van het platform en de automatische registratie van uiteenlopende meetwaarden die niet beïnvloed kunnen worden door derden maken de applicatie uniek. De HACCP problematiek wordt opgelost in combinatie met energie optimalisatie vraagstukken wat de eindgebruiker een aanzienlijke kostenbesparing oplevert.


Voor meer informatie over de Coolcontroller® klik hier voor de brochure.

Print

Please login or register to post comments.

Oplossingen
Privacybeleid | Gebruiksovereenkomst | Copyright 2002 - 2018 | Avic B.V.
facebook facebook facebook
mail info@avic.nl
mail +31 (0) 418674700
mail +31 (0) 418674111