Projecten
Nieuwsbrief Aanmelden Afmelden?

Avision Login

zondag 25 augustus 2019
Nederlands (Nederland)
Oplossingen in beeld

vrijdag 31 augustus 2012

DRIP management

Verkeersdeelnemers informeren verbetert de doorstroming

Wat is de aanleiding om IoT toe te passen?
De verkeersintensiteit op zowel het water als de weg neemt verder toe. Met behulp van Dynamische Route Informatie Panelen (DRIP) regelt onder andere Rijkswaterstaat een betere doorstroming van het verkeer op basis van de intensiteit op dat moment. Deze aansturing kan handmatig, vanuit een verkeerscentrum, of automatisch. IoT speelt hierin een belangrijke rol.

Wie zijn onze partners?
Imtech is Avic’s voornaamste partner op dit gebied. Zij maken voor de bediening van DRIP’s veelvuldig gebruik van onze IoT oplossingen. In opdracht van RWS beheert Imtech de maritieme DRIP’s langs de Staande Mast Route en ditzelfde doen zij in opdracht van ProRail voor DRIP’s bij diverse spoorbruggen.

Welke producten vormen de complete oplossing?

 1. Hardware
  Voor de spoorbrug toepassing is de LegioBox  C3 voorzien van het proprietary protocol en via een seriële interface verbonden met het Surtronic bord. Continu worden kritische parameters van het bord bewaakt. Indien nodig worden parameters op afstand gewijzigd.

 2. GPRS connectiviteit
  Via een IoT SIM wordt de Internet connectiviteit met het bord tot stand gebracht. Deze SIM is voorzien van een vast IP adres en communiceert via een beveiligde tunnelverbinding met de database. Tevens is de LegioBox via de ethernet poort verbonden met een 3G router. Deze router is verbonden via een andere telecom provider waarmee een tweede communicatie set is gecreëerd.

 3. Beheersoftware
  Avision vormt de beheersoftware. Met de standaard functionaliteit is een dashboard ontworpen waarin parameters worden gevisualiseerd, alarmen gedistribueerd en rapportages gegenereerd.

 4. Online beschikbaar
  Binnen zowel ProRail als Imtech hebben bevoegde gebruikers een beveiligde toegang tot Avision. De inlogprocedure is extra beveiligd met behulp van een TAN-code die per e-mail en/of SMS toegestuurd. In het gebruikers logboek wordt bijgehouden wie en wanneer configuraties gewijzigd zijn.

Hoe ontstaat de toegevoegde waarde?
Deze oplossing is volledig autonoom, meerdere LegioBoxen monitoren het waterniveau, afhankelijk van het niveau wordt een doorvaarthoogte gepresenteerd op het  DRIP. Wanneer de communicatie tussen de LegioBoxen en Avision niet tot stand gebracht kan worden treedt een veiligheidsprocedure in werking en neemt de brugwachter het over.

 

Print

Please login or register to post comments.

Oplossingen
Privacybeleid | Gebruiksovereenkomst | Copyright 2002 - 2018 | Avic B.V.
facebook facebook facebook
mail info@avic.nl
mail +31 (0) 418674700
mail +31 (0) 418674111