Projecten
Nieuwsbrief Aanmelden Afmelden?

Avision Login

zondag 25 augustus 2019
Nederlands (Nederland)
Oplossingen in beeld
Legionella bestrijding

vrijdag 31 augustus 2012

Legionella bestrijding

Is uw drinkwater vrij van bacteriën en ziektekiemen?

Wat is de aanleiding om IoT toe te passen?

In Nederland richt men zich altijd op het voorkomen van een Legionella besmetting met behulp van preventiemaatregelen. In complexe situaties lukt het soms niet om besmettingen tegen te gaan. Dan worden andere, bestrijding, methoden ingezet. Het ioniseren van water met behulp van koper en zilver is één van de bestrijdingsmethoden.


Wie zijn onze partners?

Avic werkt samen met het Amerikaanse bedrijf LiquiTech, zij bieden bedrijven innovatieve oplossingen bij het desinfecteren van water met behulp van de Liquidator en het Remote Engineer Management System (REMS). In Nederland is Hatenboer-Water onze partner en distributeur van de Liquidator. Dergelijke oplossingen worden toegepast binnen ziekenhuizen, zorginstellingen, hotels, zwembaden en overheidsgebouwen.


Welke producten vormen de complete oplossing?

 1. Hardware
  Om de status van de koper/zilver elektroden van de Liquidator te monitoren wordt de LegioBox® C3 via een seriële interface gekoppeld aan de Control Unit. Hiervoor is een proprietary protocol geïmplementeerd in de embedded software.

 2. Connectiviteit
  De LegioBox is in deze toepassing via ethernet aangesloten op lokale IT infrastructuur om de data te versturen naar Avision.

 3. Beheersoftware
  Avision vormt de beheersoftware. Met de standaard functionaliteit is een dashboard ontworpen waarin parameters worden gevisualiseerd, alarmen gedistribueerd en rapportages gegenereerd.

 4. Online beschikbaar
  Het web portaal biedt in deze toepassing voornamelijk gebruikersgemak. Producent en distributeur kunnen overal ter wereld inloggen op dezelfde applicatie en ondersteuning verlenen waar nodig. Ook de eindgebruiker heeft toegang tot de applicatie om te controleren of zijn watervoorziening nog veilig is.

Hoe ontstaat de toegevoegde waarde?

Avision staat eenvoudig toe grote hoeveelheden gestandaardiseerde projecten uit te rollen op basis van templates. De technieken sluiten naadloos op elkaar aan en eenieder focust zich op waarin hij/zij goed is. Deze applicatie is hét voorbeeld van een strategisch partnership.

 

Print

Please login or register to post comments.

Oplossingen
Privacybeleid | Gebruiksovereenkomst | Copyright 2002 - 2018 | Avic B.V.
facebook facebook facebook
mail info@avic.nl
mail +31 (0) 418674700
mail +31 (0) 418674111