Projecten
Nieuwsbrief Aanmelden Afmelden?

Avision Login

zondag 25 augustus 2019
Nederlands (Nederland)
Oplossingen in beeld

donderdag 30 augustus 2012

Online energiemeters uitlezen

Monitor uw gas, elektra en water verbruiken en effectueer de kostenbesparing

Wat is de aanleiding om IoT toe te passen?
Energiemanagement is hot. Het in kaart brengen van uw energie afname op hoofd- en/of submeter niveau stelt u in staat flinke besparingen te realiseren. Voor het ontsluiten van elektrameter-data zijn tal van oplossingen beschikbaar, maar een totaaloplossing waarmee ook de gas- en watermeters worden uitgelezen zijn schaars. IoT is de techniek waarmee u de meer specialistische vraagstukken oplost. 

Wie is onze partner?
Diverse technische installatiebureaus en energie-adviseurs gebruiken de producten van Avic om data te ontsluiten en visualiseren. Met dit gereedschap zijn zij in staat hun verbeteringsvoorstellen en adviesrapporten te onderbouwen met real-time data voor én na de optimalisatie, zodat de besparing direct tastbaar wordt voor de klant. 

Welke producten vormen de complete oplossing?
De complete oplossing bestaat vaak uit meerdere producten, waaronder:

 1. Hardware
  Drie LegioBox® typen, de C1, C2 en C3 worden geregeld ingezet bij deze toepassing. Daar waar geen netspanning voor handen is wordt een C1 geplaatst en daar waar de diverse meters samenkomen in een meterkast voorzien van netspanning wordt de C2 ingezet. Wanneer de meterkast is voorzien van een ethernet aansluiting is de C3 een optie.

 2. Connectiviteit
  De meterdata wordt in bijna alle gevallen verstuurd via GPRS. Een verbinding via de lokale IT-infrastructuur brengt vaak meer werk met zich mee. Het patchen van de ethernet aansluiting om het apparaat te toegang te verschaffen tot Internet wegen niet op tegen kosten die gepaard gaan met de aanschaf van een SIM abonnement.

 3. Beheer software
  De inzet van Avision varieert in deze toepassing. Soms als energiemanagement pakket, soms als data-terminal. De data wordt dan doorgezet naar de specialistische energiemanagement software pakketten die vergaande analyses ondersteunen.

 4. Online software
  De data online inzichtelijk hebben biedt veel klanten de mogelijkheid opdrachtgevers en afnemers ook toegang te verlenen tot de data. Deze manier van werken wordt ervaren als prettig vanwege het transparante karakter.

Hoe ontstaat de toegevoegde waarde? 
De eMetering oplossing van Avic is in eerste instantie niet gericht op de bulk zoals bijvoorbeeld de “slimme meter”. Het gaat vooral om exotische meters of locaties waar het ontsluiten van data niet vanzelfsprekend is. De configuratiemogelijkheden van de LegioBox® op afstand en het gemak waarmee Avision data uitwisselt met andere (software) systemen zijn doorslaggevend voor onze afnemers.Print

Please login or register to post comments.

Oplossingen
Privacybeleid | Gebruiksovereenkomst | Copyright 2002 - 2018 | Avic B.V.
facebook facebook facebook
mail info@avic.nl
mail +31 (0) 418674700
mail +31 (0) 418674111