Projecten
Nieuwsbrief Aanmelden Afmelden?

Avision Login

zondag 25 augustus 2019
Nederlands (Nederland)
Oplossingen in beeld

woensdag 6 februari 2013

Slimme pagers

Brandweer zet IoT in voor een optimale bezetting op de voertuigen

Wat is de aanleiding om IoT toe te passen?

Helaas komt het steeds vaker voor: onderbezetting bij hulpverleningsdiensten tijdens een alarmering. De huidige pagers hebben geen mogelijkheid om terug te koppelen, waardoor je niet kunt anticiperen op een oproep. Het probleem dat hierdoor ontstaat is onzekerheid over de beschikbare manschappen. Met IoT wordt een real-time interactie tussen de alarmcentrale en de hulpverleners geïntroduceerd.


Wie is onze partner?

P2000 alarmeringssystemen is hét gezicht in de markt van (P2000) producten. Deze partij zoekt voortdurend naar nieuwe technologieën die in-huis en/of in samenwerking met partners worden ontwikkelt. De nieuwe PreCom pager met feedback functionaliteit is ontwikkeld in samenwerking met Avic. Zij verzorgen de IoT component in deze oplossing.


Welke producten vormen de complete oplossing?

De complete oplossing bestaat uit een (zie ook onderstaande afbeelding):

 1. PreCom Pager
  Deze pager is door P2000 alarmeringssystemen ontwikkeld en is voorzien van nieuwe feedback functionaliteit die gericht is op de real-time interactie tussen de hulpverleners en alarmcentrale.

 2. GPRS connectiviteit
  Deze real-time interactie wordt gerealiseerd met behulp van een GPRS connectiviteit, de pager is uitgerust met een IoT SIM van Avic. Deze SIM’s zijn onder andere voorzien van vaste IP adressen.

 3. Centrale beheer- en planning software
  In Avision is de complete backoffice gebouwd waarmee deze nieuwe feedback functionaliteit wordt beheerd. Enerzijds wordt de planmatige inzetbaarheid beheersbaar gemaakt, anderzijds creëert Avision direct inzicht van de daadwerkelijke opkomst ten tijde van een alarmering.

 4. Online software
  Avision is een online web portaal dat wordt gehost vanuit een datacentrum. Dit levert de gebruiker een maximale beschikbaarheid, overal en altijd. Daarnaast werken alle gebruikers in de laatste versie van dezelfde applicatie.

Hoe ontstaat de toegevoegde waarde?

De feedback functionaliteit in de pager neemt een direct probleem weg bij alle gebruikers van alarmeringssystemen. De betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid van de backoffice applicatie en de GPRS connectiviteit spelen echter een cruciale rol in het functioneren van de complete oplossing. De combinatie tussen de marktkennis van P2000 alarmeringsystemen en de rol van Avic als technologie partner vormen het succes van deze nieuwe ontwikkeling.


Voor meer informatie klik hier om de brochure te openen. 


Print

Please login or register to post comments.

Oplossingen
Privacybeleid | Gebruiksovereenkomst | Copyright 2002 - 2018 | Avic B.V.
facebook facebook facebook
mail info@avic.nl
mail +31 (0) 418674700
mail +31 (0) 418674111