Projecten
Nieuwsbrief Aanmelden Afmelden?

Avision Login

zondag 25 augustus 2019
Nederlands (Nederland)
Oplossingen in beeld

woensdag 29 augustus 2012

Online Lab bewaking

Welke gevolgen heeft uitval van uw laboratorium apparaat voor de inhoud?

Wat is de aanleiding om IoT toe te passen?

In de laboratorium wereld is schade als gevolg van falende apparatuur de grootste vijand. De continue en real-time bewaking op de kritische processen stelt de mensen in staat vroegtijdig in te grijpen bij problemen. IoT is een zeer betrouwbare techniek die helpt deze risico’s te beheersen.

 

Wie is onze partner?

Handel- en service organisaties als ElscoLab, Scala Scientific en Dijkstra Vereenigde zijn bekende gezichten in deze laboratorium sector. Naast de verkoop van laboratorium apparatuur bieden zij Monitoring & Control diensten aan om klanten volledig te ontzorgen in het veiligstellen van medicatie en onderzoek. Zij streven naar duurzame klantrelaties en kennen de behoeften als geen ander. Dit zijn dé partners van Avic.

 

Welke producten vormen de complete oplossing?

 

 1. Hardware
  De hardware die wordt ingezet in deze toepassing is veelal een LegioBox® C3 in combinatie met batterij gevoede Wireless Modules. Hiermee kan draadloos alle apparatuur op de afdeling voorzien worden van een beveiliging. De LegioBox communiceert primair via de lokale IT infrastructuur naar Avision, als backup is een deze box voorzien van een GPRS modem. Hiermee is de alarmering veilig gesteld.

 2. Connectiviteit
  Primair communiceert de LegioBox met Avision via de lokale IT infrastructuur. Om de communicatie te garanderen wordt in deze toepassing gebruikt gemaakt van zowel ethernet als GPRS.

 3. Beheer software
  Avision wordt gebruikt als beheersoftware, hierin blijft alle data bewaard en vindt de alarmering plaats naar de dienstdoende personen. De zeer uitgebreide functionaliteit in Notification & Alarming module biedt ruimte voor diverse escalatie- en terugmeld scenario’s.

 4. Hosting
  Avision is een webbased software die 24x7 toegang biedt aan uiteenlopende gebruikers. Zowel de gebruikers als beheerders maken gebruik van dezelfde omgeving, waardoor zij gebruik kunnen maken van elkaars expertise.

 Hoe ontstaat de toegevoegde waarde?

De redundantie in de communicatie, de flexibiliteit door zowel de batterijvoeding als diversiteit aan  sensor mogelijkheden, de autonomie van het systeem door de batterij voeding en de alarmering vanuit Avision vormen de sleutel van het succes in de oplossing. Menig laboratorium is naar volle tevredenheid van de gebruiker uitgerust met de IoT techniek van Avic.


Print

Please login or register to post comments.

Oplossingen
Privacybeleid | Gebruiksovereenkomst | Copyright 2002 - 2018 | Avic B.V.
facebook facebook facebook
mail info@avic.nl
mail +31 (0) 418674700
mail +31 (0) 418674111