Projecten
Nieuwsbrief Aanmelden Afmelden?

Avision Login

zondag 25 augustus 2019
Nederlands (Nederland)
Oplossingen in beeld

woensdag 15 augustus 2012

Virusvrij veetransport

Leg de ontsmettingsprocessen vast in Avision en creëer een online logboek

Wat is de aanleiding om IoT toe te passen?

Bij wet is verplicht dat alle transporteurs van biggen in klimaatvoertuigen na iedere vracht hun voertuig moeten ontsmetten. Door de voertuigen gedurende 30 minuten te verhitten boven 70° Celsius worden alle bacteriën gedood. Deze ontsmettingsprocedure is een preventieve maatregel om de verspreiding van ziekten te voorkomen. De temperatuur en tijdsduur worden vastgelegd in een (digitale) rapportage waarop wordt gehandhaafd. IoT verzorgt in deze toepassing de volledig automatische registratie en rapportage.


Wie is onze partner?

Diverse veevervoerders als Varkenshandel Dijk en J.R. Biggentransport passen deze oplossing toe. Zij zijn

 

Welke producten vormen de complete oplossing?

 

  1. Hard- en software
    In deze oplossing wordt de LegioBox C2 gebruikt voor de temperatuurregistratie. Er zijn diverse PT1000 temperatuursensoren op aangesloten die in het voertuig gehangen worden voordat het proces wordt gestart. Dit type sensor in combinatie met de LegioBox geeft zeer nauwkeurige meetwaarden. Bij de overschrijding van de grenswaarde van 70° Celsius start de procedure. Via een SMS notificatie wordt de dienstdoende persoon ingelicht. 30 minuten later schakelt de LegioBox de heater uit en wordt diezelfde persoon nogmaals ingelicht. Deze grenswaarde overschrijdingen en tijdsduur worden opgeslagen in Avision. Via de rapportage module verstuurt Avision automatisch een verslag van deze procedure aan de klant.

  2. GPRS connectiviteit
    Via GPRS wordt alle data verstuurd naar Avision.

  3. Online software
    Dit online logboek is voor opdrachtgevers en controlerende instanties toegankelijk.

Hoe ontstaat de toegevoegde waarde?

Dit is een kleinschalige toepassing, maar zeer effectief en vooral innovatief in deze branche. Omdat chauffeurs zich niet graag bezighouden met het vastleggen van dergelijke processen is deze geautomatiseerde registratie een uitkomst.

 

Print

Please login or register to post comments.

Oplossingen
Privacybeleid | Gebruiksovereenkomst | Copyright 2002 - 2018 | Avic B.V.
facebook facebook facebook
mail info@avic.nl
mail +31 (0) 418674700
mail +31 (0) 418674111