Nieuws
Nieuwsbrief Aanmelden Afmelden?

Avision Login

zondag 25 augustus 2019
Nederlands (Nederland)
Recente artikelen

Published on maandag 24 februari 2014

Acht ProRail USP’s uitgelicht in de CoBouw

Acht ProRail USP’s uitgelicht in de CoBouw

ProRail en Avic zijn in januari 2013 een gezamenlijke pilot gestart op emplacement Apeldoorn met het doel de beschikbaarheid van wissels gedurende de winterperiode te verhogen. Veel wissels in het spoor zijn voorzien van wisselverwarming, bij winterse weersomstandigheden schakelt de verwarming aan zodat het wissel correct kan blijven functioneren.

Momenteel is ProRail onvoldoende in staat is het functioneren van wisselverwarmingssystemen betrouwbaar te monitoren/bewaken, waardoor zij er niet in slaagt om verstoringen vroegtijdig te signaleren. Dit kan leiden tot hogere kosten door inefficiënte inzet van resources en vertragingen in het trein verkeer.

Om deze processen beter te kunnen beheersen worden de spoorstaaftemperaturen real-time gemonitord en bewaakt.  Onder beide benen in het wissel is een draadloze sensor geplaatst, deze sensor communiceert draadloos met een basisstation langs het spoor. Afwijkende meetwaarden gemeld naar de centrale monitoringsoftware, Avision.

Er is voor een draadloze meetopstelling gekozen vanwege het grote installatie gemak, complete emplacementen kunnen in één nachtelijke buitendienststelling worden uitgerold.  

De continue real-time monitoring verschaft enorm veel inzicht in onder andere:

-        de algehele conditie van wisselverwarmingsystemen

-        de onderlinge performance van verwarmingsystemen

-        de stooklijn

-        het energieverbruik

-        de onderhoudswerkzaamheden

Het succesvolle project in Apeldoorn heeft geleid tot diverse vervolgopdrachten, Avic heeft de bestaande producten hiervoor verder doorontwikkeld en afgestemd op de robuuste spooromstandigheden.

Rate this article:
5.0
Comments (0)Number of views (5025)

Author: Webmaster

Categories: Nieuws

Tags:

Print
Skype ons
 
M2M tweets

Privacybeleid | Gebruiksovereenkomst | Copyright 2002 - 2018 | Avic B.V.
facebook facebook facebook
mail info@avic.nl
mail +31 (0) 418674700
mail +31 (0) 418674111